Waarom Balayage Breda nemen?

Stel je wilt wat nieuws doen met je haar, maar je hebt elke haarstijl mogelijk al geprobeerd. Wat doe je dan? Nou je probeert er nog een stuk of 20 tot je eindelijk de leukste hebt gevonden. Nee, natuurlijk niet! Je gaat voor iets heel anders leuks met je haar, wat heel mooi en verfrissend is. Iets wat je weer helemaal laat stralen en waarvan mensen je achterna gaan kijken op straat. Je neemt een balayage Breda! Maar wat is dat moeilijke woord nou eigenlijk? Balayage (of Bah-lie-jaage) is een Franse term die vertaalt naar het woord: “vegen” En nee, dan hebben we het niet over de vloer vegen. Het slaat meer op de vegen in je haar die het creëert!

Wat is een Balayage Breda?

Balayage Breda is natuurlijk heel leuk en aardig om zo te noemen en het mag wel iets met “vegen” zijn, maar dat legt eigenlijk nog steeds niet uit wat het is? Een Balayage Breda is eigenlijk een vorm van highlights. Veel mensen denken maar aan 1 soort highlights als ze die term horen, maar er zijn meerdere soorten. In dit geval gaat het om een techniek die meer met de vrije hand wordt gedaan. De highlights worden gewoon met de vrije hand in je haar gedaan. Dit zorgt voor een prachtig overgangseffect van je normale haarkleur naar de kleur van je highlights.

Hoe wordt een Balayage Breda in mijn haar gedaan?

Eigenlijk is het heel simpel, het werkt hetzelfde als “highlights”. Alleen dan met een net iets andere techniek. Er zijn 2 manieren om ze in je haar te doen. De ene manier van balayage Breda is Ombré, Ombré is een techniek die iets heftiger is dan de techniek die zo meteen besproken wordt. Bij ombré wordt de middenlijn van je haar gepakt en dan worden de highlights vanaf daar met de vrije hand naar beneden getrokken. Vaak zit hier best wel een kleurverschil in met een hevige donkerder naar licht transitie. De andere balayage Breda is sombré. Deze techniek begint bij de wortels van je haar en is in transitie van kleur tot aan het einde van je haar. Vaak met vrij weinig kleurverschil.

Wanneer kan ik dit in doen?

Ben je nou benieuwd naar een balayage Breda, maar weet je niet precies of je het nu al in kan doen? Je hoeft helemaal niet zo te twijfelen. Het is nu mooi, maar het blijft ook mooi. Je moet er goed voor zorgen, maar dan blijft het ook echt prachtig. Het kan in de zomer en in de winter. Je zal er altijd stralend en stijlvol bijlopen door dit met je haar te doen. 

Ik weet het toch nog niet zeker

Dat is logisch. Het is toch iets dat meer permanent in je haar blijft zitten en het is best wel iets waar je voor langere tijd mee rond blijft lopen. Een balayage Breda is alleen prachtig om in je haar te doen. Je zult er niet snel spijt van krijgen omdat het zo mooi is, en het past overal bij. Het laat je helemaal opvallen en je gaat ervan stralen.