Volg de laatste trends

Als je van mode houdt, begrijp je waarom de wereld Fashion Week viert alsof het Kerstmis was. Je zult begrijpen waarom ze over hun eigen voeten struikelen terwijl ze proberen een plaats op de eerste rij te bemachtigen en lonken naar de supermodellen die over de catwalk schrijden in de collecties van de laatste seizoenen van verschillende van ‘s werelds beroemde modeontwerpers. Modetrends zijn iets waar fashionista’s niet zonder kunnen. Het is hun reddingslijn naar wat hip, cool, fris en fel is.

Mode vertelt ons veel over een persoon, de manier waarop ze zich kleden, de manier waarop ze hun outfits samenstellen, geeft aan wat voor soort persoon ze zijn op een dagelijkse basis. Zelfs mensen die beweren niet te geven om hoe ze eruitzien, vertellen nog steeds een verhaal over wie ze werkelijk zijn of wat ze willen zijn. Je kunt niet zeggen dat ze niet om mode geven, maar er niet op een bepaalde manier uitzien, of het nu ten koste gaat van hen of hun succes.

Mode is niet alleen kleding dragen die ons tegen de elementen beschermt. Modetrends vertellen ons wat we moeten dragen als we ons in de put bevinden en wanneer we ons hoog in de wolken bevinden. Modetrends inspireren chemie en kunnen het begin zijn van een heel mooie liefdesaffaire, maar ook het einde ervan. Er goed uit zien bij een avondje uit is belangrijk voor iedereen.

Als verandering het enige blijvende in de wereld is, dan manifesteert dit zich zeker in de modewereld, waar verandering in een oogwenk plaatsvindt. Het kan behoorlijk uitdagend en verwarrend zijn om modetrends te volgen, maar ze volgen is wat mensen doen en in de meeste gevallen goed doen. Een goed voorbeeld zijn de vermeende mode-iconen die in staat zijn om op elke dag van de week of op elk moment van de dag outfits van de meest casual tot de meest glamoureuze outfits op te zwepen. Ze kunnen een slechte dag hebben, maar je zou het niet weten door hun perfect samengestelde outfits en de glimlach die ze naar de paparazzi flitsen. Paris Hilton had het ‘s ochtends net uitgemaakt kunnen hebben met haar nieuwste man terwijl ze een designerjeans en een top droeg en diezelfde avond feestte in een zilveren sliert van een jurk.

Maar wie begint precies met deze modetrends en waarom volgen mensen ze? Muzikanten zoals rocksterren, atleten, acteurs en actrices en zelfs politieke figuren zijn gecrediteerd om modetrends te starten. Als een invloedrijk iemand besluit de wereld te vertellen dat emo zijn cool is, verwacht dan dat de rest van de wereld de emo-trend omarmt en de wereld met één oog ziet. Mensen volgen modetrends zijn wat ons categoriseert als individuen of groepen, wat ons onderscheidt of wat ons definieert voor de rest van de samenleving. Modetrends zijn frappant waardoor we eruitzien als de rest van de wereld.

Een andere reden waarom mensen modetrends volgen, is omdat ze willen deelnemen aan een eindeloze populariteitswedstrijd. Trends in haute couture of haute couture worden altijd nauwkeurig onder de loep genomen en als je er niet uitkomt, kun je er zeker van zijn dat je het overal ziet – op de catwalks, in tv-shows, in de bioscoop en zelfs bij je buurman. De trends kunnen prijskaartjes hebben die een heel derdewereldland kunnen voeden, maar mensen zouden nog steeds doorgaan en kijken. Het komt er allemaal op neer dat we allemaal aardig gevonden en geliefd willen worden en dit is een trefzekere manier om dat te bereiken. Ga modius een avondje uit, klik hier voor tips

Laat een reactie achter