Tattoo verwijderen Rotterdam – kies voor de nieuwste lasertechnologie

Ook al zeggen anderen hoe mooi ze je tattoo vinden, zelf kun je er op een gegeven moment toch genoeg van krijgen. Je wilt hem dus verwijderen. Alleen is dat niet een kwestie van uitgummen of wegbleken. Tatoeageverwijdering is een vak apart. Anno 2023 is de voortschrijdende technologie voor tattoo verwijderen Rotterdam en Nederland al een heel eind, zeker bij lasertechnologie. Alleen loop je door de behandeling wel het risico opgescheept te gaan zitten met lelijke littekens. In dit artikel worden die risico’s kort benoemd. En worden verder tips gegeven om na de verwijdering van je tatoeage ervoor te zorgen dat er zich zo weinig mogelijk littekenweefsel kan ontwikkelen.

 

Risico van tattoo verwijderen Rotterdam en Nederland in kaart gebracht

Ook met moderne technieken om tatoeages te verwijderen, is er nog steeds gerede kans dat je er littekens aan overhoudt. Dat is vooral feit als de verwijdering van je tattoo niet correct of zelfs amateuristisch gebeurt. Of als je nalaat de huid goed te verzorgen na de behandeling. Er zijn vijf belangrijke redenen om na het verwijderen van de tattoo opgezadeld te raken met littekens:

 

  • Je huidtype – hoe gevoeliger, des te meer kans op littekenvorming
  • Onervaren behandelaar – is de laseroperator wel kundig genoeg?
  • Allergische reactie – via verwijderingsmethodiek of via huidverzorgingsartikelen
  • Kwaliteit van de tatoeage – ouderdom, grootte, huiddiepte van de kleuren
  • Verwaarlozen huidverzorging – aandacht voor nazorg van de huid als tattoo weg is

 

De juiste lasertechniek bij tattoo verwijderen Rotterdam en Nederland

Zelf kun je het gevaar van littekenvorming trachten zoveel mogelijk te voorkomen. Dan kies je een kundige specialist. Check hoe deze wordt beoordeeld en of er de nodige certificaten zijn rondom verwijderingstechnieken. Kies bij grote voorkeur een techniek met laserbehandelingen. Dit is momenteel niet alleen de meest effectieve methode maar geeft ook de minste kans op littekenvorming. Zoek dan wel naar een kliniek die de nieuwste lasertechnologie in huis heeft. En controleer vooraf of je laseroperator wel ervaring genoeg heeft opgebouwd.

 

Tattoo weg, en dan?

Na je behandeling is je tattoo verwijderen Rotterdam; als alles goed is gegaan, tenminste. Maar ook dan moet je zoveel mogelijk problemen nog voorkomen. Dat doe je door de nodige nazorg. Enkele acties daaromtrent zijn:

 

  • Smeren met antibiotische zalven
  • Huid weghouden van direct zonlicht
  • Huid beschermen tegen wrijven en irritatie

 

Houd ook de behandelde huid goed schoon en gehydrateerd. Zo voorkom je onnodige infecties en versterk je het genezingsproces. Neem hypoallergene huidverzorgingsproducten en laat producten met sterke chemicaliën het liefst op de plank liggen. Na het tattoo verwijderen Rotterdam en Nederland is zonlicht even niet verstandig op de behandelde huid. Bedek die daarom dan ook of gebruik (na consult met je kliniek) eventueel een zonnebrandcrème met hoge SPF.

 

Toch littekens, dus wat nu?

Stel, je hebt alle maatregelen genomen om littekens te voorkomen en je behandeling was bij een topkliniek. En dan zie je alsnog verdikkingen op je huid verschijnen… Gelukkig heb je dan nog kans om via extra behandelingen je huid alsnog te verbeteren. Na het tattoo verwijderen Rotterdam en Nederland zijn er laserbehandelingen mogelijk om je littekens te laten slinken. Ook kun je via micro-needling je huid met naaldjes zo stimuleren dat de huid egaler wordt. Chemische peelings kunnen in zo’n geval ook helpen. Als dat allemaal geen succes heeft, valt uiteindelijk nog te overwegen om een chirurgische littekencorrectie aan te vragen. Je kan dit allemaal laten doen bij Undo.