Foundation kopen? Met deze tips koop jij de perfecte voor jouw huid

Ga jij voor het eerst beginnen met het dragen van make-up? Of draag je het al jaren, maar heb je nog niet de juiste foundation gevonden? Het vinden van de juiste foundation kan soms best een uitdaging zijn. Je hebt namelijk te maken met verschillende factoren. In dit artikel geef ik je een aantal tips voor het kopen van de juiste foundation voor jouw huid. 

Bekijk wat het beste voor je huid is

Iedere huid is anders. De ene persoon heeft een iets vettere huid, de ander juist een drogere huid. Binnen de wereld van foundations wordt hier ook rekening mee gehouden. Zo is een hydraterende foundation bijvoorbeeld geschikt voor een drogere huid omdat deze de huid hydrateert. Hierdoor is de huid meer in balans en zul je minder snel last krijgen van huidproblemen. Weet je zelf niet wat voor huidtype jij hebt? Dan kun je bij een schoonheidsspecialist een huidscan laten uitvoeren. Wanneer jij het juiste type foundation gebruikt voor je huid, zul je erachter komen dat je huid er daadwerkelijk beter uit gaat zien.

De juiste kleur kiezen

Naast het juiste type foundation, is het ook erg belangrijk om de juiste kleur te kiezen. Je hebt vast wel eens iemand langs zien lopen die net een verkeerd tintje op had. Wanneer de kleur van je gezicht niet overeenkomt met de rest van je lichaam, dan kan dat er best vreemd uitzien. De juiste kleur heeft te maken met of je een koele of een warme ondertoon in je huid hebt. Wanneer je een koele ondertoon hebt, dan is een foundation met een beige of roze kleur iets voor jou. Heb je een warme ondertoon, dan kun je beter voor een gele of gouden ondertoon gaan. Kom je er zelf niet uit? Ook dan kun je bij een schoonheidsspecialist terecht of bij een cosmetica winkel.  

Voor welk merk kies je

Wanneer je weet wat het beste type foundation voor je huid is, dan kun je nog steeds alle kanten op. Er zijn namelijk veel verschillende merken waar je tussen kunt kiezen. Hier spelen factoren als budget, kwaliteit en voorkeur een rol, maar ook duurzaamheid en dierproeven kunnen hierbij van belang zijn. Zo heeft het merk Inglot bijvoorbeeld make-up welke niet getest is op dieren en vrij is van schadelijke stoffen. Vergelijk meerdere foundations met elkaar om te bepalen welke jouw voorkeur heeft. Soms hoef je namelijk echt niet voor het allerduurste merk te gaan om een goede foundation te vinden. 

Laat een reactie achter